Goli otok prije - 🧡 Izlet brodom na Goli otok i rajsku plažu na Rabu

Prije goli otok Nekadašnji zatvorenici

Goli otok

Prije goli otok Goli otok

Priča o Golom otoku nikome ne odgovara

Prije goli otok Goli Otok

Prije goli otok Jutarnji list

Goli otok je bio pakao na zemlji, tamo se ne grade hoteli

Prije goli otok Priča o

Prije goli otok Logor Goli

Zatvor 1956.

Prije goli otok Zbog vica

Prije goli otok Logor Goli

Goli otok

Prije goli otok Jutarnji list

Zatvor 1956.

Prije goli otok Izlet brodom

play

Imali su stalni strah da ih mogu vratiti u pakao Golog otoka, jer njima je bilo vrlo jasno rečeno: sloboda koju vi dobivate je uvjetna, i u svakom času se možete vratiti! I onda se postavljaju pitanja : zasto se to prikriva, sta rade istoricari, zar je moguce da aktuelna politika bas u svemu ima svoje prste, cemu to vodi.

  • Šore je imao nesreću, o tome tada nije imao pojma, da je on među prvim skupinama logoraša-osuđenika koje su na Golom otoku dočekivali batinama, psovkama, urlanjem i uvredama.

  • U toj drugoj grupi nalazili su se agenti koji su oko sebe okupljali zatvorenike i govorili im da će budu li izvršavali ono što se od njih traži, biti pušteni na slobodu, pa je ta druga grupa odmah napala starosjedioce prve i u tom sukobu dvojica su ubijena, a tridesetak je bilo teško povrijeđeno.

play

Što se to ljudima dogodilo na Golom, s ljudima koji su bili normalni?! Suočavanje s prošlošću Za vrijeme postojanja logora, ali i godinama kasnije, Goli otok je bila neka vrsta tabu-teme u Jugoslaviji.

  • Jer, njih se do sada jako pojednostavljeno etiketiralo kao ljude koji su bili za Staljina, kao neke izdajice, i na taj se način opravdavao taj žestoki tretman prema njima.

  • Poslije za vrijeme prva skupina kažnjenika došla je na Goli otok, točnije, bila izbačena iz broda na stijene, , ukupno oko 1200 ljudi.
2022 demos.flowplayer.org